انرژي هاي تجديد پذير يکي از مواردي هستند که کشورهاي توسعه يافته، با دانستن بحران انرژي جهان در دهه هاي آينده، سرمايه گذاري بسيار زيادي بر روي آنها انجام مي دهند. در اين بين شايد انرژي خورشيد به دليل دسترسي هميشگي و انرژي بسيار زيادي که مي توان از آن به دست آورد مهم ترين انرژي از بين ساير موارد به حساب بيايد و به همين دليل متخصصين زيادي در دانشگاه ها و مراکز صنعتي سرتا سر جهان در حال کار براي افزايش انرژي دريافتي از خورشيد مي باشند.
وايمکس نيوز - مهندسين دانشگاه اکستر در آخرين تحقيقات خود دريافته اند که شبيه سازي ساختار يک پروانه زماني که در حال بلند شدن از روي يک سطح است (در اصطلاح در لحظه Take off) مي تواند بازدهي پنل هاي خورشيدي را به ميزان 50 درصد افزايش دهد.
پروانه سفيد، گونه اي از پروانه است که در فصل تابستان و در منطقه اروپا به وفور يافت مي شود. اين حشره ويژگي جالبي دارد و آن، آماده کردن خودش براي برخاستن از يک سطح است. اين پروانه پيش از شروع پرواز خود، به کمک بال هايش نور خورشيد را روي بدن خود منعکس کرده و به اين ترتيب عضلات پروازي خود را گرم مي کند. چنين کاري به همراه ساختار هاي ريز بال پروانه به نور خورشيد اجازه مي دهد تا با حداکثر بازدهي بازتابانده شود و سرعت گرم کردن عضلات حشره را به بالاترين ميزان ممکن برساند. در نتيجه، پروانه هاي سفيد در روزهاي ابري و زماني که نور محيط کمتر است، نسبت به ساير پروانه ها با سرعت بيشتري خود را براي پرواز آماده مي کنند.
تيمي متشکل از موسسه پيداري و محيط زيست و مرکز اکولوژي اکستر به اين نتيجه رسيده اند که با استفاده از ساختاري مشابه بال اين نوع پروانه در پنل هاي خورشيدي و تنظيم سطوح بازتاب کننده نور به همان صورتي که در بال هاي پروانه سفيد وجود دارد، نسبت نيرو به وزن در يک پنل مي تواند به اندازه 17-fold افزايش يابد و در نتيجه بازدهي آن را به طرز چشمگيري زياد کند. در مقاله اي که در اين زمينه منتشر شده آمده است: "شبيه سازي عناصر موجود در طبيعت در مهندسي شيوه جديدي نيست. اما تحقيق انجام شده راهکارهايي براي ساخت پنل هاي خورشيدي ارزان قيمت و داراي بازدهي بيشتر را نشان مي دهد". محققان قصد دارند با توسعه اين روش، آن را براي کاربري صنعتي در سال هاي آينده آماده کنند.
منبع : مجله سخت افزار